Більше півсотні військовослужбовців Чопського прикордонного загону вирушили виконувати свій конституційний обов’язок на Харківщину.
Підготовка та здійснення маршу автоколони на тисячу кілометрів із Закарпаття на Слобожанщину, облаштування наметового містечка, створення умов для служби та побуту на новому місці потребували значних зусиль та матеріальних витрат. Тож керівники низки підприємств, установ та організацій регіону надали «зеленим беретам» необхідну допомогу. Зокрема, придбали паливно-мастильні матеріали, спорядження, побутові речі. Прикордонникам для облаштування фортифікаційних споруд передано будівельні матеріали, електрообладнання, також було проведено технічне обслуговування автомобільної техніки.
Серед благодійників такі підприємства, як «Джейбіл», «Ядзакі», «Ужгородський коньячний завод», «ПП Кривенько», «Епіцентр», «Західтранссервіс», повідомили керівники Чопського прикордонного загону. Сьогодні, як ніколи, зазначають меценати, потрібні консолідація і усвідомлення того, що охорона кордонів Батьківщини — почесна й відповідальна справа для кожного громадянина.