Під час канікул у Тернополі працює літня школа. Програма громадської організації «Академія української молоді», за якою діє заклад, спрямована передусім на інтелектуальний розвиток дитини.

Але заняття не обтяжливі — оцінок не ставлять, зате заохочують потяг до знань. Скажімо, з теми «Пізнай світ» школярики дізнаються про країни світу, їх символи, вивчають привітання різними мовами тощо. Уроки чергуються зі спортивними іграми, туристичними походами. Викладають тут і основи релігії, адже школа діє при церкві святого Йосафата.

— Ми запрошували батьків записувати дітей до літньої школи, — каже вчителька школи №6, регент церковного хору Ганна Мелимука, — але з дорослих мало хто відгукнувся. Зате прийшли самі діти. Одні привели своїх братиків і сестричок, інші — друзів. Чимало батьків у Тернополі заробляють на хліб за кордоном, а чада полишені на родичів, сусідів, самі на себе. Якщо експеримент з літньою школою вдасться, організуємо осередок «Оселя», куди дітвора могла б прийти не тільки влітку, а й протягом року.

 

Тернопільська область.