По 65 гривень винагороди отримали власники приватних будинків у Суворовському районі Херсона. Відтепер напис на фасаді сповіщатиме перехожих, що це — «Краща садиба» на всій вулиці.
Уперше в обласному центрі Суворовський райвиконком, підбивши підсумки традиційного конкурсу «на чистоту», вручив охайним господарям, крім офіційної паперової «Подяки», ще й грошову винагороду.
Серед 22 кварталів приватного сектору «кращих» садиб було 30.
У номінації, зазначив голова Суворовської районної ради Іван Лопушинський, враховували кілька показників: загальний вигляд, упорядкованість прилеглої території, наявність аншлагу — таблички з назвою вулиці та номером будинку, а також вчасність розрахунків за комунальні послуги. Багатьох хазяїв, у яких набирався необхідний критерій, підвела... любов до будівництва — ледве не біля кожного двору «невпорядковані» пісок, глина, цегла.
Кращими визнано і дві вулиці в мікрорайонах приватної забудови. Їх мешканців також заохотили матеріально — по 65 гривень (напевне, на колективне пиво) вручили квартальним. До речі, ці громадські активісти, теж вперше і лише в Суворовському районі, отримали, нарешті, офіційну підтримку. 50 гривень «зарплати» і 30 — на телефонний зв’язок головам квартальних комітетів рішенням сесії депутати районної ради «забили» в бюджеті, передавши згідно із законом про місцеве самоврядування їм частину повноважень.
Херсонська область.