Діти, котрі прийшли в цей світ, не знають, для яких здійснень вони народилися і ким у майбутньому можуть стати.
Усі діти талановиті та самобутні, але не всім пощастить по-справжньому знайти себе і розвинути свої здібності. І як багато залежить від родини, батьків, педагогів, як важливо знайти саме той дитячий садок чи ту школу, ліцей, гімназію, де якнайкраще зрозуміють твою дитину і допоможуть їй здобути й грунтовні знання, і необхідні навики, де розширять її кругозір і ознайомлять з історією світової цивілізації.
Багато хто з батьків думає, що лише комерційні навчальні заклади можуть дати дітям гідну освіту. Але це не зовсім так.
Усе залежить від професійності педагогів, від їхнього ставлення до юних талантів, і нарешті, від щирого бажання віддати дітям всі свої знання...
І державні заклади можуть позмагатися з комерційними у прагненні та вмінні ідеально організувати навчальний процес.
Одне з них — гімназія «Троєщина». Заснована 1992 року кандидатом педагогічних наук, відмінником народної освіти України Віктором Сафіуліним, вона нині відома своїми новаторськими підходами не лише у столиці...
У гімназії працюють високопрофесійні педагоги. Серед 80 викладачів гімназії 50 — вищої категорії. Тут сучасна матеріально-технічна база.
Мрія директора — створити школу нового типу для обдарованих дітей. Тому виявленням і розвитком творчого і організаційного таланту в дитини він і його однодумці переймаються з дня заснування закладу.
З кожним роком Віктор Ісламович дедалі ближче наближається до здійснення своєї мрії.
Вихованці гімназії — призери Всеукраїнських шкільних олімпіад, дипломанти Малої академії наук. Фактично всі випускники стають студентами престижних вузів країни.
Вже маючи в школі тематично художньо оформлені кабінети, викладачі відкрили кабінет релігієзнавства. Як асоційований член освітніх клубів в «ЮНЕСКО», гімназія листується з навчальними закладами за кордоном.
Так, у рамках проекту Головного управління освіти і науки Києва нещодавно група учнів і вчителів гімназії «Троєщина» відвідала Німеччину.
Місцева школа мальовничого містечка Фрьонденберга  сердечно приймала київських школярів, надавши їм всі свої права, створивши чудові умови для навчання та відпочинку. Педагогів «Троєщини» було задіяно в навчальному процесі: вони відвідували уроки, виховні заходи, брали участь у засіданнях дискусійних клубів,. аналізували методичні матеріали та підручники.
Викладачі київської гімназії мали змогу спостерігати за роботою педагогів з батьками протягом усього робочого дня.
Чималу увагу проблемам освіти приділяє там місцева влада. Поїздка до Німеччини стала дорогим подарунком і для викладачів гімназії, і для випускників-гімназистів.
Хочеться побажати, щоб і досягнення, і досвід киян стали у пригоді закордонним колегам.