Вітрильний спорт. Найпрестижніша національна регата кільових чвертьтонних крейсерських яхт «Кубок Вадима Гетьмана» відбудеться з 12 по 16 червня на Київському водосховищі.
За традицією стартуватимуть найсильніші. Не більше 20 екіпажів, котрі продемонстрували найвищий рівень та спортивні результати в Україні та за кордоном протягом останніх років.
Кубок переможця традиційно вручається прем’єр-міністром або віце-прем’єр-міністром країни. Він має форму статуетки з кубинського мармуру і свідчить про те, що екіпаж здобув чесну перемогу, продемонструвавши найвищий професіональний рівень. Кубок — перехідний.
Зазвичай найпрестижніші регати світу підтримують перші особи країни та лідери бізнес-спільноти. «Кубок Вадима Гетьмана» традиційно підтримують провідні фінансисти з найвищою репутацією у країні. Це «Райффайзенбанк Україна», «ІНГ банк Україна», «Укрсоцбанк», банк «Надра», УМВБ, компанія ІСФП, страхова компанія «Остра-Київ».
Голова правління «Райффайзенбанк Україна» Ігор Францкевич, так прокоментував ставлення колег до цієї події: «Регата, яка носить ім’я Вадима Петровича Гетьмана, стверджує ті самі цінності, які він втілював у своєму житті: професіоналізм та чесна гра. І саме ці якості потрібні для роботи на фінансових ринках. Підтримуючи регату, провідні українські банкіри віддають шану батькові національної валюти, першому голові Національного банку, одному з авторів Конституції України».
Організаційний комітет регати цього року очолює екс-міністр фінансів, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великобританії Ігор Мітюков.
Балотофюрет (Угорщина). На озері Балатон перемогою українського екіпажу (Сергій Пічугін, Сергій Тимохов, Дмитро Яровий) завершився чемпіонат світу у класі яхт «Солінг».