Міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. Матч за третє місце. ЦСКА (Москва) — «Локомотив» (Москва). 1:0. Рахимич, 75.
Фінал. «Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк). 3:2. Леко, 7, Брандао, 23, Ярошенко, 64, Рінкон, 72, Шацьких, 96.
«Динамо»: Шовковський, Чернат (Белькевич, 46), Пеєв, Гусін (Хацкевич, 46), Шацьких, Гіоане, Мілевський (Рінкон, 46), Несмачний, Гавранчич, Саблич, Леко (Головко, 46).
«Шахтар»: Ковалевський, Гусаров, Окоронкво, Глевецкас, Савін (Ярошенко, 38), Попов, Артемов, Скидан, Бредун (Голоперов, 77), Брандао (Бурий, 89), Кравченко.
Арбітр — Любош Міхал (Словаччина).
14 травня. Київ. НСК «Олімпійський». 40 000 глядачів.
Травневе протистояння киян і донеччан розпочалося. Нагадаю, що 21 травня — матч туру чемпіонату, 25 травня — фінал Кубка країни. А першим у цьому незвичному календарі був вирішальний матч турніру пам’яті Валерія Лобановського. Він був по-справжньому кубковий.
«Шахтар» здивував своїм складом, який можна назвати експериментальним. Разом із досвідченими Ковалевським, Окоронкво, Глевецкасом, Поповим, Брандао виступала група перспективних молодих гравців. І вони не підкачали, суперникові поступатися не збиралися.
Хоча в першому таймі перевага «Динамо» була неабиякою. Втім, з реалізацією у нього було не все гаразд. Щоправда, динамівцям вдалося забити швидкого м’яча. Леко з передачі Пеєва потужно і влучно пробив з лінії карного майданчика — 1:0. Але і суперник з відповіддю не забарився. Шовковський вибивав м’яча після подачі кутового на голову Брандао, рикошет і — 1:1.
Після перерви кияни мали безліч нагод відзначитися. Але Пеєв влучив у поперечку, Рінкон — у штангу. А донеччани — у динамівські ворота. Відзначився 16-річний вундеркінд Ярошенко, котрий пробив по-дорослому упевнено й сильно — 1:2.
Господарям поля вдалося врятуватися після ефектного удару Рінкона лівою ногою у ближній кут — 2:2.
Але більшого в основний час зробити киянам не вдалося, хоча вони помітно активізувалися. «Золотий» гол Шацьких забив у додатковий час. Рінкон віддав йому точну передачу, і Максим підрізав м’яча у ворота «Шахтаря» — 3:2.
Переможцям і переможеним нагороди вручили: Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, президент ФФУ Григорій Суркіс, голова Держкомспорту Микола Костенко та київський міський голова Олександр Омельченко.
Яка перспектива у цих турнірів? Організатори вважають, що вони відбуватимуться щороку й надалі. Григорій Суркіс повідомив журналістам, що є ідея на наступні змагання запросити «Ференцварош» (Будапешт), «Баварію» (Мюнхен) та «Атлетико» (Мадрид) — суперників «Динамо» у фіналах Кубка кубків та Суперкубка УЄФА. В разі домовленості це буде велика подія.