Футбол. Наступного тижня в Києві пройде перший міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського.
11 травня. Відбудеться церемонія відкриття скульптурної композиції великому тренерові на стадіоні «Динамо», котрий названо його ім’ям (18—18.30).
12 травня. На стадіоні «Динамо» о 17.00 розпочнеться перший турнірний матч — «Шахтар» (Донецьк)—ЦСКА (Москва). А потім на поле вийде друга пара учасників — «Динамо» (Київ)— «Локомотив» (Москва).
13 травня. На Байковому цвинтарі (11.00) — мітинг, присвячений річниці від дня смерті Валерія Лобановського, і відкриття меморіального комплексу.
14 травня. НСК «Олімпійський». 15.00. Матч за третє місце. 19.00. Фінал. По завершенні — урочисте закриття турніру, нагородження учасників.
Утретє в ту саму «воду»
На Михайла Фоменка в Харкові розраховують, мов на рятівний круг, що його кинули гравцям місцевого «Металіста». За підсумками нинішнього чемпіонату у вищій лізі цей клуб може піти на дно. Це вже третє пришестя Михайла Івановича до головного міста Слобожанщини. Раніше він уже тренував «Металіст» — з 1996 по 2000-й і з 2001 по 2002 роки.
Ясно, що нічого ще не ясно
Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перші матчі.
«Реал» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія). 2:1. Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 76 000 глядачів. Голи: Роналдо, 23, Роберто Карлос, 73 — Трезеге, 45.
Звичайно, будь-яка перемога — ліпше, ніж нічия або поразка. Однак «Реалу» буде дуже важко втримати перевагу в матчі-відповіді 14 травня в Турині. «Ювентус», немає сумніву, вдома постарається добитися бажаного. Підопічних Марчелло Ліппі задовольнить скромна перемога — 1:0.
За перемогу над Японією...
Хокей. Чемпіонат світу. Група А. Другий етап. Україна—Австрія. 2:5. Отже, наша команда отримала лише одну перемогу — над японцями. І в підсумку посіла дванадцяте місце, що дасть їй змогу продовжити прописку у вищому світі ще на рік. Однак це не розв’язує безлічі проблем у нашому хокейному господарстві. Український хокей, хоч як це сумно, смертельно хворий. І врятувати його здатна лише державна програма «лікування».
Дехто може зауважити, що, мовляв, навіть Росія мало не залишилася за межею третього етапу чемпіонату, поступившись у трьох матчах поспіль. Але не варто переживати за північного сусіду. У нього — тимчасове й випадкове нещастя. Адже всім добре відомо, що Росія має потужний хокей з колосальною і розгалуженою інфраструктурою, мережею дитячих шкіл. А національний чемпіонат — другий у світі після НХЛ: і за грошима, і за рівнем. Як кажуть, нам би їхні проблеми...
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.