Теніс. Ось уже ввосьме зберуться юні спортсмени з різних країн на європейський турнір «Кубок Кінетік Макс». І щоразу «Голос України» виступає генеральним інформаційним спонсором цього популярного заходу.
Більшість попередніх турнірів відбувалися у столиці. Але торік традицію порушили і грали в Алушті. Нинішні змагання прийматиме Маріуполь.
Ми попросили директора турніру, депутата Маріупольської міськради, голову товариства «Максим» Олега ТОЛСТЕНКА розповісти про те, як у місті на Азовському морі зустрінуть тенісну зміну.
— Наш турнір — чудова нагода для тенісистів Маріуполя, Донецького регіону та всієї України заявити про себе. Кожний учасник змагань отримає рейтингові очки і буде зареєстрований у комп’ютері ЄТ, відповідно до шкали очок Європейської тенісної асоціації (ЄТА).
Змагання відбудуться з 4 по 12 травня на базі «Вікторія», що розмістилася на Білосарайській косі, біля синього моря. Їх організатори — Федерація тенісу України (президент Герман Беньямінов), фірма «Кінетік Лтд» (генеральний директор Сергій Коноваленко), торговий дім «Максим» і Маріупольська міськрада.
— Який регламент змагань?
— Нагадаю, що турнір проводиться в одиночному та парному розрядах за олімпійською системою до першої поразки. Основна сітка: юнаки та дівчата (1987/1990 років народження) — 32 учасники; кваліфікаційний турнір — 32 учасники; парні змагання — 16 пар; пряме потрапляння в основну сітку — 24 учасники.
— Хто вийде на маріупольські корти?
— Чекаємо на приїзд до нас представників з Росії, Білорусі, Ізраїлю, Греції, Чехії, Словаччини, Польщі, Румунії, Угорщини тощо. Ми постаралися, щоб учасники, тренери, судді, глядачі почувалися комфортно. Підготовлено велику програму заходів. Одне слово, оргкомітет, який очолив міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, директорат попрацювали винахідливо і не шкодуючи сил.