І цей всеукраїнський звіт вже традиційно розпочинає Чернігівська область. Якою буде її програма? Як там ставляться до редакційного конкурсу? З цими запитаннями наш власний кореспондент звернувся до начальника обласного управління культури Бориса КАЛЬЧЕНКА.

— Передусім хочу зауважити: для нас висока честь і почесний обов’язок утретє відкривати всеукраїнські творчі звіти. Тому у відбіркових турах вибирали найздібніших співаків, танцюристів, музикантів. Головний лейтмотив програми «Мелодії зачарованої Десни». Покажемо Україні красу народних придеснянських пісень, творчість місцевих композиторів. Гадаю, солідно представимо уродженців краю Левка Ревуцького, Григорія Верьовки, а також нинішніх творців популярних мелодій — Миколи Збарацького, Олександра Іванька, Жанни Боднарук. У програмі переважатимуть фольклорні жанри — привеземо 14 фольклорних колективів. Перевагу надамо тим, хто має неабиякі співочі здібності, вокальні дані.

Уперше свою майстерність на високій столичній сцені продемонструє колектив «Сіверські клейноди», який утворений кілька місяців тому, але має високу професійну підготовку. У концерті буде чимало видовищних номерів, які покажуть танцювальні ансамблі «Дружба», «Десняночка», «Ритм», «Альянс». Переконаний, вразять глядачів новою постановкою юні циркачі з Макошиного та Мени.

Усього привеземо понад 30 творчих колективів, 6 солістів-виконавців. Цей звіт буде несхожий на попередні. Вся творча група націлена подарувати киянам і гостям столиці, всім шанувальникам мистецтва гарний настрій від спілкування з прекрасним.

Схвалюємо і підтримуюємо наміри вашої редакції розповідати про звіти та проведення конкурсу. Це для нас дуже важливо. У програмі концерту неодмінно вкажемо, що «Голос України» є інформаційним спонсором нашого звіту.

Тож запрошуємо 19 квітня до Національного палацу «Україна» всіх наших земляків, котрі стали киянами, їхніх друзів на наш концерт-звіт.

Записав Сергій ПАВЛЕНКО.