В Івано-Франківську активісти «Студентської Свободи» провели театралізований флешмоб. Спочатку молоді люди на мотузці через увесь Вічевий майдан розвісили світлини з найвідомішими сепаратистами країни, щоб перехожі добре запам’ятали обличчя тих, хто сьогодні сприяє розколу суспільства, а відтак замочили та «випрали» їх в калабані.

За словами лідера «Студсвободи» Андрія Семенюка, «вибрали тих осіб, які найбільше допомагали і продовжують розпалювати сепаратистські настрої спочатку в Криму, а тепер на Сході. Серед них можна побачити навіть кандидатів у президенти, польових командирів таких рухів, які зі зброєю в руках захоплюють українські адміністративні будівлі, вбивають людей, проплачують усі ці безчинства, чим провокують можливість вторгнення на територію держави російських окупантів». Молодь переконана, що «вичистить» цю ганебну сторінку в історії України.

«Велике прання» завершилось театралізованим дійством, під час якого винуватці подій у країні отримали довічне ув’язнення у місцях позбавлення волі. Невгамовному «Путлеру» також винесли вирок. Спочатку той висловлював свої зазіхання на українські території, його підтримували одіозні сепаратисти, далі всіх арештували та провели народний суд. В кульмінаційній сцені дівчина у вишиванці та українському вінку (на знімку) змусила його стати на коліна та покаятися. Зрештою «президент Росії» визнав, що помилявся, заспівав разом із усіма національний гімн та навіть вигукнув «Слава Україні!».

Організатори акції переконані, що останній тиждень Великого посту — чудова нагода «вимести всю нечисть з України» та почати наводити лад. А ще підтримати морально військових і мешканців східних регіонів, яким перед Великоднем, на жаль, доводиться «чути автоматні черги та боятися за своїх дітей».

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.