На одному з провідних хімічних підприємств України щойно змінили і назву «Хімволокно-Амтел» на «Чернігівське Хімволокно», і керівництво.
Додамо, що змінили керівництво втретє за останній час. Збори акціонерів у січні цього року змістили з посади голови правління Валерія Купцова, який очолив колектив у лютому 2002 р., і обрали нового керівника — 56-річного Олександра Рум’янцева, який недавно приїхав у місто і за три місяці до того обійняв посаду першого заступника голови правління. Нещодавно відбулися ще збори акціонерів. Новим керівником «Чернігівського Хімволокна» став 34-річний Микола Михалевич, який також був першим заступником свого попередника. Кадрова лихоманка, схоже, на цьому не припиниться, бо одна з київських компаній уже планує викупити контрольний пакет акцій провідного в Україні виробника кордної тканини для виробництва шин.
На жаль, брак оборотних коштів, застаріле обладнання, втрачені ринки збуту негативно позначаються на роботі донедавна одного з найбільших бюджетонаповнювальних підприємств обласного центру. Проте акції купують, відбувається їх перерозподіл — отже, це комусь вигідно.
Чернігів.