Безстроковий страйк оголосили більш як триста працівників кіровоградського молокозаводу, точніше —ТОВ «Молкомцентр», як нині він називається.
Люди вже шість місяців не отримують зарплату. Підприємство заборгувало їм понад 1,2 мільйона гривень. Ще 1,7 мільйона «Молкомцентр» винен селянам за взяту в них продукцію.
Страйкарі не вірять, що справи у підприємства справді такі погані. Принаймні на нещодавніх загальних зборах трудового колективу йшлося про те, що завод справно виготовляє продукцію, яка добре реалізовується. От тільки гроші діваються невідомо куди. «Можливо, в кишені господарів чи на банківські рахунки?» — висловив припущення один з учасників зборів. Говорили і про кредит, начебто взятий на переобладнання підприємства, який також невідь-куди зник. Даремно люди намагалися довідатись у керівництва заводу, хто справжній господар підприємства. Серед інших комерційних таємниць ця, з’ясувалося, чи не найбільша...
— Не «Молкомцентр», а «молкомцирк» якийсь...—пролунало із зали.
Працівники молокозаводу мають намір також добиватися негайного початку процедури банкрутства підприємства. Для цього, вважають вони, є всі підстави.
Кіровоград.