На Хмельниччині пройшли міжнародні змагання з сучасного танцю та всеукраїнський чемпіонат з сучасних танців у малих групах та формейшинах хіп-хоп і диско-шоу, брейк-данс і просто диско, аргентинське танго, електрик-бугі.
Як розповів один із ініціаторів конкурсу голова комітету з сучасних танців Української ради танцю Сергій Курик, подібне масове змагання організовано вперше. Хоча в Україні є п’ять танцювальних організацій, а молодь підхоплює усі нові танцювальні тенденції надзвичайно швидко, зібрати не просто аматорів, а професіоналів — учасників і суддів — на одному паркеті вдалося саме завдяки УРТ.
Ще не так давно основою сучасного танцю були спортивні бальні танці. Сьогодні, відповідно до класифікації Міжнародної танцювальної організації, існує близько чотирьох десятків танцювальних напрямів. І кожний із них — не тільки неповторний стиль, ритм, рух, а й шалена енергія.
Демонстрували свою майстерність на танцювальному майданчику розміром у двісті квадратних метрів колективи із Черкаської, Львівської, Одеської, Тернопільської, Київської, Хмельницької та інших областей, гості з Молдови.
Визначати переможців довелось аж у 470 номінаціях.
Хмельницький.