Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки підписав Меморандум про співробітництво з Комітетом економічного розвитку Державних зборів Угорщини.
Як підкреслили на прес-конференції представники сторін Ласло Пух та Андрій Клюєв, документ передбачає імплементацію положень Енергетичної Хартії та адаптацію українського законодавства до законодавства країн ЄС. Під час переговорів обговорювали широке коло проблем: від роботи «Бурштинського острова» і будівництва газокомпресорної станції в районі Ужгорода — до розробки проектів з будівництва об’єктів малої гідроенергетики та електростанції потужністю 230 МВт на річці Тиса. Не обійшлося, за словами голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Андрія Клюєва, і без обговорення питань приватизації. Підприємства енергетики в Угорщині, так само як і в Україні, міняли форму власності завдяки іноземному капіталу. На часі, як то кажуть, звірити годинники: вже цього тижня стануть відомі об’єкти, які підлягатимуть приватизації у нинішньому році, а серед них, не виключено, й обленерго.
З огляду на потребу запаралелити східні та західні енергосистеми, така співпраця має вигляд украй актуальної і своєчасної.