Днями правління НАЕК «Енергоатом» затвердило Концепцію розвитку галузі на 2003—2008 роки. Визначено пріоритетні напрями діяльності компанії, передусім це підвищення рівня безпеки і стабільності роботи атомних станцій. На цій основі передбачається довести коефіцієнт використання встановленої потужності АЕС до 81—83 відсотків. Нині він у середньому — 72—73 відсотки. Планується здійснити заходи для продовження терміну експлуатації діючих блоків і завершити будівництво нових реакторів на Хмельницькій та Рівненській АЕС.
А для поліпшення фінансового становища і платоспроможності компанії намічено провести корпоратизацію, перетворивши її на відкрите акціонерне товариство. Визначено нові орієнтири і стосовно підвищення соціальної захищеності персоналу станцій, розвитку інфраструктури їх міст-супутників.
«Енергоатом» приділятиме значну увагу тарифній політиці та співробітництву зі Всесвітньою асоціацією організацій, які експлуатують атомні станції. Про це також ішлося на засіданні правління компанії, — повідомив її відділ зв’язків зі ЗМІ.