Вітаємо!

Виповнилося 75 років видатному атлетові, заслуженому майстрові спорту, заслуженому тренерові країни, нашій національній гордості Іванові Богдану. Він триразовий чемпіон країни, дворазовий переможець світових першостей, перший серед українців чемпіон олімпійських ігор з греко-римської боротьби у важкій вазі (Рим-1960).
Колектив «Голосу України» приєднується до численних поздоровлень на адресу шановного ювіляра і щиро бажає йому ста літ!
Рясний урожай
Біатлон. Чудово виступили українці на чемпіонаті Європи в Італії. Про перемоги Олексія Коробейникова та Андрія Дериземлі ми вже повідомляли. Ще одне «золото» до командної скарбнички поклав Олександр Біланенко, котрий виграв перегони на 20 кілометрів. Срібну медаль на такій само дистанції виграла наша Олена Петрова.
Отже, з хорошим настроєм вирушать українські майстри біатлону на чемпіонат світу, що відбудеться 15—23 березня у російському Ханти-Мансійську.
Наші на п’єдесталі
Легка атлетика. Карлсруе (Німеччина). Міжнародний турнір. Українка Ірина Ліщинська виграла забіг на 1500 метрів (4,10,60), а ще один наш земляк Руслан Єременко був третій у стрибках із жердиною (5,63).
Подарунок «Сокола»на прощання
Хокей. Чемпіонат СЄХЛ. Київський «Сокіл» завершальні домашні матчі нинішнього турніру виграв. Кияни приймали російський клуб «Капітан» (Ступіно) і двічі святкували перемогу — 5:3 і 3:1.
Решту зустрічей нинішній лідер чемпіонату — «Сокіл» —за календарем гратиме в гостях. Фінішує турнір 26 березня.
Поразка — ще не трагедія
Бокс. Киянин Олександр Гуров, на жаль, не став чемпіоном світу за версією WBA у важкій вазі (до 86 кг). Він програв (технічний нокаут) діючому володареві титулу, французові Жану-Маркові Мормеку у восьмому раунді.
Гуров і Мормек відкрили андеркарт вечора боксу в Лас-Вегасі (США). Обоє хвилювалися і дуже старалися приховати це.
Наприкінці першої хвилини восьмого раунду Гуров, опинившися біля канатів, пропустив серію з восьми ударів Мормека, і рефері Кенні Бейліс зупинив бій. Хоча в шостому раунді в українця, котрий заволодів ініціативою, був добрий шанс виграти.
Утім, не варто робити трагедії з цієї поразки. Адже програвали і суперзірки: Тайсон, Льюїс, Холліфілд, наші брати Клички. Та після того неодмінно піднімалися на олімп. До речі, Віталій Кличко, котрий підтримував Гурова під час бою в Лас-Вегасі, сказав:
— Сашко був готовий до поєдинку, добре працював, був технічніший від суперника. Міг перемогти. На жаль, не вийшло...
А ось інший боксер, напівважковаговик Рой Джонс-молодший, увічнив своє ім’я в історії професіонального боксу. Одержавши перемогу за очками у 12-раундовому поєдинку проти Джона Руїса, що перевершував його у вазі на 15 кілограмів, Джонс завоював титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBA і став першим у світі боксером, що має у своїй колекції золоті пояси в середній (72,6 кг), суперсередній (76,2 кг), важкій (79,4 кг) і суперважкій вазі.