Найпроблемніше місто Криму — Щолкіне — в передостанній день зими рятувала від морозів урядова комісія країни під керівництвом віце-прем`єра Віталія Гайдука.
Після ліквідації Кримської атомної, залишки якої оцінюють у 60 млн. грн., колишнє 25-тисячне місто, за статистикою, не має і десяти тисяч мешканців, а реально проживає не більше п`яти. Порожнюють дві тисячі квартир, в решті — люди замерзають. Вкрай зношена теплоцентраль, що йде від геть розграбованої атомної станції, призводить до частих аварій усіх підрозділів комунального господарства. Після передноворічної і недавньої останньої масштабних аварій вкрилася кригою не лише опалювальна система, а й каналізаційна. Безробіття суцільне, на закритій нарешті території реактора два вже легальні приватні підприємства розрізають і продають метал.
За словами В. Гайдука, соціальну напруженість зніматимуть без зволікань, паралельно з будівництвом 18-кілометрової нитки газопроводу, який з`єднає Щолкіне із селищем Мисове, нову котельню збудують тут уже до майбутнього опалювального сезону.
 
Крим.