Сьогодні під головуванням міністра Михайла Папієва проходить розширене засідання колегії Міністерства праці та соціальної політики України.

Розглядають стан, проблеми та перспективи реалізації державної політики у сфері праці, зайнятості та соціального захисту населення за минулий рік та визначають пріоритети у роботі на 2003 рік.

За даними Міністерства праці та соціальної політики, торік реальні доходи населення зросли на 21,2 відсотка, реальна зарплата — на 18,2, реальний розмір пенсій — на 12,7 відсотка. Середньомісячна зарплата становила 376,33 грн. За підсумками 2002 року вдалося на 451,6 млн. грн. (16,3 відсотка) скоротити заборгованість із виплати заробітку та більш як на чверть зменшити кількість працівників, яким його вчасно не виплачували. На вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 831,8 тис. осіб. Завдяки системі адресної допомоги держава підтримала 2,5 млн. незаможних родин і самотніх громадян. Зокрема, 2,3 млн. сімей скористалися програмою житлових субсидій, 404 тис. — отримали її готівкою для придбання палива чи скрапленого газу, 90 тис. малозабезпечених сімей щомісячно отримували грошові виплати.