Грип продовжує свою загрозливу ходу містами й селами країни.
З останніх повідомлень: під натиском вірусу впав Харків. За рішенням міськвиконкому там щонайменше на тиждень припинено навчання в школах. Хоча цей величезний мегаполіс поки що лише наблизився до епідпорога. Так само, як Чернігів, Одеса і Донецьк. На відміну від чотирьох інших великих міст, де оголошено епідемію. Це Вінниця, Дніпропетровськ, Львів і Київ. У столиці епідемічний поріг перевищено в 1,6 разу. Протягом останнього тижня в Києві зареєстровано майже 44 тисячі випадків гострих респіраторних вірусних захворювань. Жодного летального поки що не зафіксовано. Хоча епідеміологи підозрюють, що 17-річний студент одного зі столичних вузів помер саме від ускладнень після грипу. Медики закликають людей із хронічними захворюваннями бути гранично обережними.
У загальноосвітніх навчальних закладах столиці тиша. Карантин у школах оголошено ще 12 лютого, і принаймні ще тиждень його знято не буде.
За інформацією нашого власного кореспондента в Чернігівській області Сергія ПАВЛЕНКА, до 2 березня закрито всі школи обласного центру. Канікули оголошено у 51 загальноосвітньому навчальному закладі області та Ніжинському культосвітньому училищі. Кількість хворих на грип та простуду сягнула 13 тисяч.
Схожа ситуація склалася й у Севастополі. Там закрито на карантин усі навчальні заклади, відмінено масові заходи за участю дітей, повідомляє наш кореспондент Світлана КАЛИНОВСЬКА.
Понад 5,7 тисячі осіб занедужало в Рівненській області. У школах Кузнецовська і Рівного також оголошено карантин. До епідемічного порогу наближаються Володимирецький, Костопільський і Рівненський райони, повідомляє наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.