Хмельниччину традиційно вважають краєм спокійним і роботящим. Подекуди здається, що буденна робота захлинає все. Та й серйозних проблем вистачає в економіки області. Але попри це не перестаєш дивуватися, як десь у глибинці народжуються нові ідеї, розробляються масштабні проекти, знаходяться такі резерви, що роблять справжній прорив у буденних проблемах.

Те, що область торік змогла досягти зростання обсягів виробництва на 2,8 відсотка, рекордних врожаїв зерна, збільшила розміри зовнішнього торговельного обороту майже на 16 відсотків — усе це із розряду важкої буденної праці. А ось те, що на місцях почали шукати свої шляхи виходу із кризи, здолали низку фінансових проблем, змусили працювати виробництво, знайшли способи наповнити бюджет — це вже можна назвати перемогами місцевого масштабу. Вони даються непросто. І, зрозуміло, не розв`язують одразу всіх проблем. Але Поділля не втрачає надії і продовжує працювати. І його досвід вартий уваги.
Кожний відсоток здобутків дається нелегко. Значно простіше збільшити борги, втратити робочі місця, зупинити виробництво. Важко втриматися на межі між стабільністю і спадом. І єдине, що допоможе встояти —це робота. Недаремно глава облдержадміністрації Віктор Лундишев звернувся до всіх хмельничан із проханням добре попрацювати, наповнити казну грошима. Адже вперше за багато років обласний бюджет набув, так би мовити, соціального характеру, де видатки спрямовані не лише на виживання, а й на розвиток.