Футбол. Із ФК «Металург» (Донецьк) надійшла досить несподівана інформація про звільнення Семена Альтмана з посади головного тренера команди. Такий крок пояснюється тим, що перед колективом ставитимуться нові завдання.
Спадкоємця Альтмана одразу не назвали, але заявили про можливість залучення до роботи іноземного фахівця. Зрозуміло, що керівництво ФК «Металург» (Донецьк) змушено було подякувати Семенові Йосиповичу за спільну роботу. Ще б пак, а на що інше, скажіть, заслуговує людина, котра з нічого за короткий термін зліпила ансамбль, який виграв бронзові нагороди національного чемпіонату і вивела його до турніру Кубка УЄФА? В іншому разі це тягло б на елементарну невихованість.
Сам пан Альтман свою відставку прокоментував так:
— Після повернення з тренувального збору в Туреччині в мене відбулася зустріч з президентом клубу Сергієм Тарутою та його першим віце-президентом Олегом Мкртчаном. Вони повідомили, що бачать подальший розвиток команди під керівництвом іноземного фахівця. Це їхній вибір, я його приймаю і поважаю. Керівники клубу пообіцяли, що всі контрактні зобов’язання переді мною виконають у повному обсязі. Сподіваюся, що саме так воно і буде...
Прогнали порожняка...
Донецький «Шахтар» в Москві на турнірі Кубка Співдружності, на жаль, прогнав порожняка, бо не виграв жодного матчу. І в останній зустрічі групового турніру чинний чемпіон України поступився молодіжній збірній Азербайджану з рахунком 1:2. Що особливо прикро. Голи: Брандау, 8 — Гурбанов, 21, 29.
Цього разу «Шахтар» виступав у такому складі: Ботвіньєв, Старостяк, Тимощук, Пажин, Флоря (Конюшенко, 32), Анеліков (Пестряков 46, Глевецкас, 84), Левандовський (Ндіайє 46), Гай, Зубов, Брандау, Бєлік.
Остання гра вже не впливала на турнірне становище «Шахтаря». Хоча, гадаємо, йому не гоже було поступатися безвусим хлопчикам. А доля путівки до чвертьфіналу турніру вирішувалася в іншій грі, де узбецький «Пахтакор» приймав «Каунас». Суперники перестрахувалися і «розписали» нульову нічийку.
Такого вкрай невдалого виступу представники України на цих змаганнях ще не демонстрували. Дехто може заперечити, що, мовляв, 2000 року київське «Динамо» також не вийшло з групи, набравши лише два очки. Однак насмілимося нагадати, що тоді кияни привезли до Москви резервний склад. А от «Шахтар» провально зіграв найсильнішим складом.
Можна, звичайно, поскаржитися на штучний газон, призвичаїтися до якого не було часу. А в кого він був? Варто наголосити насамперед на тому, з якими суперниками вів боротьбу амбітний чемпіон України. Погодьтеся: то були команди вкрай посереднього рівня.
Як уже згадувалося, боротьбу у чвертьфіналі продовжать «Пахтакор» і «Каунас», котрі набрали по 5 очок. На очко менше в молодіжної збірної Азербайджану (U-21), яка, до речі, виступала поза конкурсом. У «Шахтаря» — лише очко.