Минулий рік став для економіки Сумщини, м’яко кажучи, провальним. Вона фактично відкотилася на рубежі трирічної давності. Через спад виробництва в багатьох пріоритетних галузях значно погіршилася й без того непроста соціально-економічна ситуація, відчутно зросло безробіття, збільшилася заборгованість у зарплаті.
— До критичної точки область значною мірою довела недалекоглядна політика тих, хто після виборів залишався біля її керма, — зазначив на одній із прес-конференцій призначений удруге головою Сумської облдержадміністрації народний депутат України Володимир Щербань.
У логіці керівнику області не відмовиш. За його словами, дехто з керманичів, замість того, щоб дбати про неухильне зростання добробуту мешканців регіону, спрямував політ своєї фантазії й розумові потуги геть в інше русло. Це призвело до відтоку з області за минулий рік 400 (!) мільйонів гривень потенційних інвестицій, доведено до ручки й буряківничу галузь.
Як підкреслив В. Щербань, керівництво регіону змінює пріоритети: віднині кожен кіловат, кожен літр, кожна тонна, кожен метр мають працювати на поліпшення життя мешканців Сумщини — пенсіонерів, лікарів, учителів, багатодітних... Облдержадміністрація взяла на себе зобов’язання кожні два—три місяці ставити на ноги бодай одне непрацююче в області підприємство. Схоже, що губернатор не схильний кидати слова на вітер. А розпочали з кадрових перестановок: у відставку вже відправлено трьох колишніх заступників голови облдержадміністрації.