Наприкінці тижня заплановано візит до Львова Прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Це його перша робоча поїздка в регіон на новій посаді.
За словами голови облдержадміністрації Мирона Янківа, місцева влада має намір обговорити з прем’єром низку болючих питань. Львів’яни сподіваються на нові рішення старих проблем, які переходять «у спадок» від однієї влади до іншої. Нині нерозв’язаними залишаються проблеми гірничо-видобувних підприємств. Передбачається, що ця галузь отримає 25 мільйонів гривень, а це значно більше, ніж у попередні роки. Однак за 2002 рік область недоотримала чимало бюджетних коштів і керівники місцевої влади нагадають про це урядовцям. Ітиметься і про будівництво ТЕЦ-2 у Добротворі, втілення державної програми «Шкільний автобус». Уже в лютому такі автобуси курсуватимуть дорогами області.
Нині триває моніторинг найважливіших проблем регіону, аналіз звернень обласної влади до уряду і реагування Києва на них, — повідомляє зі Львова наш власний кореспондент Оксана ТЕЛЕНЧІ.