Голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Костусєв за дорученням Прем’єр-міністра надіслав одеському міському голові офіційний запит щодо надання повної інформації про підстави, причини та обставини, які спричинили рішення про різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Комітет рекомендував одеській владі розв’язувати комунальні проблеми міста не підвищенням тарифів, які спустошують гаманці людей, а завдяки ефективнішому використанню внутрішніх резервів комунальних служб. Треба нарешті запровадити жорсткіший контроль за роботою комунальників, котрі недбало ставляться до ресурсозбереження. На часі — спростити порядок встановлення індивідуальних лічильників, провести належний ремонт, регулювання сантехнічного обладнання тощо.
В АМКУ переконані, що влада Одеси стала на хибний шлях розв’язання проблеми.
— Латати дірки безгосподарності коштом одеситів невиправдано і соціально, і економічно, — каже Олексій Костусєв. — Наші перевірки і досвід інших регіонів свідчать, що завдяки найелементарнішим заходам зі збереження ресурсів комунальники можуть скоротити свої втрати щонайменше на 30 відсотків. Наприклад, у Черкасах після ремонту труб і сантехніки споживання води на одного мешканця скоротилося з 17,7 м3 до 8,5 м3, тобто більш як удвічі...
Олег ЗУБЧИК, провідний  спеціаліст прес-служби АМКУ.