Англійські учені відкрили формулу щастя, повідомляє BBC News. Учені опитали тисячу людей. На підставі відповідей на запитання вони вивели формулу:

Щастя = Р + (5 х Е) + (3 х Н)
Де Р означає «особистісну характеристику» (сюди належить світогляд, здатність адаптуватися до нових умов, здатність переносити негаразди), Е — це «буття» (у це поняття розробники вклали стан здоров’я, фінансову стабільність, дружбу тощо), а Н — це індекс «вищих стандартів» (самоповага, амбіції і навіть почуття гумору).
Один із учасників наукової групи — Піт Коен — заявив, що розрахувати цю формулу більшості буде не під силу. За його словами, щоб визначити рівень щастя кожної людини, їй потрібно пройти тест із кількох простих запитань. Після цього з допомогою формули обчислюється індекс щастя — від одного до 100 балів. Висновок, що його дійшов Коен на підставі опитування тисячі людей, на думку ВВС, не містить у собі нічого нового — більшість людей вважає, що вони будуть набагато щасливіші після того, як отримають матеріальні статки — великий будинок, новий автомобіль. Однак ті, хто все це вже має, аж ніяк не щасливіші.
А головною причиною нестачі щастя, наприклад, у британців, Коен назвав те, що вони фокусуються на негативах: «Найкраще — це просто радіти життю».