Оскільки зростає загроза нападу США на Ірак і удару у відповідь Багдада по Ізраїлю, серед ізраїльтян різко зріс попит на протигази. Тут уже розпочали виробляти протигази для кішок і собак.

«Звірячі» протигази коштують у середньому майже 15 доларів за штуку. За бажання покупців до комплекту можуть бути включені ампули з антидотом і антибіотики, що мають допомогти в боротьбі із сибіркою. На сьогодні вже реалізовано 50 тисяч таких протигазів.
Але самими лише протигазами Ізраїль не обмежується... Спільно з Вашингтоном Тель-Авів має намір створити систему захисту пасажирських літаків від ракет. Безпосереднім поштовхом для початку робіт була невдала спроба збити ізраїльський лайнер у Кенії. Згідно з розрахунками, оснащення одного літака засобами захисту від ракет стане в два мільйони доларів.
Незважаючи на напруженість у самому Ізраїлі і в Близькосхідному регіоні, загалом ізраїльські політики з оптимізмом зустрічають 2003 рік. Він, на думку Аріеля Шарона, може стати роком історичного вибору між війною і миром. Прем’єр-міністр Ізраїлю та лідер партії «Лікуд» уже офіційно розпочав кампанію підготовки до загальних виборів, призначених на 28 січня. У разі свого переобрання він знову створить уряд національної єдності і підтримає реалізацію мирного плану «Дорожня карта».