Усі, хто виступив на спільній колегії, дали схвальну оцінку програмі співробітництва. Прозвучало тут і багато слушних пропозицій та зауважень щодо її вдосконалення. Але всі зійшлися на тому, що реалізація основних напрямів програми прискорить розв’язання низки гострих питань, зокрема, дасть змогу ліквідувати багаточисленні бар’єри, які стоять на шляху експортно-імпортних і транзитних перевезень, впорядкувати систему контролю вантажів на кордоні, митних зборів, інтегрувати транспортні системи обох країн у європейську та світову системи. У підсумку збільшення перевезень сприятиме появі додаткових робочих місць, валютним надходженням у бюджет держав, що дасть можливість підвищити добробут народів наших країн.
Зокрема, можна навести експертні оцінки щодо України. За успішної реалізації програми очікується збільшення обсягів перевезень транспортних вантажів на 30—35%, експортно-імпортних — до 20%. До того ж щорічне збільшення доходів від міжнародних перевезень і переробки цих вантажів у морських портах становитиме майже 200 млн. доларів США. Економічний ефект буде досягнуто винятково за рахунок прискореного проходження вантажів через кордони, впровадження логістичних, інформаційних та інших технологій.
Експертні попередні оцінки свідчать, що загальні затрати з реалізації української частини програми, за орієнтовними підрахунками, становитимуть більш як 200 млн. доларів. І вони окупляться за рік.