Цей страшний і водночас щасливий випадок стався в Хмельницькій області. Близько 6 години ранку співробітники дорожньо-патрульної служби Петро Пахута і Володимир Филиповський побачили на дорозі в районі села Копистин автомобіль «ВАЗ-2106». Хіба мало куди їдуть люди так рано вихідного дня. Але щось насторожило співробітників ДАІ, і вони вирішили перевірити у водія документи.
Інтуїція не підвела. У відповідь на вимогу зупинитися «жигульонок» ревонув і рвонув засніженою дорогою. Погоня в кращих традиціях детективного жанру закінчилася тим, що екіпажу ДАІ вдалося наздогнати гонщиків через двадцять кілометрів.
Невдалі «шумахери» — 22-річний Сергій Т. і його 20-річний попутник Денис Л. виявилися жителями Хмельницького. Обидва безробітні, раніше «не притягалися». Але ні реєстраційних документів, ні посвідчень водія у них не було. Натомість на руках, одязі й у салоні автомобіля інспектори знайшли сліди крові.
У райвідділі новоявлені «ралісти» зізналися у скоєнні злочину. Кількома годинами раніше вони зупинили автомобіль 36-річного Ігоря Берладіна і попросили їх підвезти. Під час поїздки Сергій накинув на шию водієві зашморг. Хазяїн «Жигулів», незважаючи на раптовість нападу, спробував чинити опір. Але сили були нерівні. Побитого, непритомного водія зв’язали, вивезли за місто й кинули в чистому полі.
На щастя для Ігоря, міліціонери, не гаючи часу, виїхали до місця події. Залишався хай примарний, але все-таки шанс врятувати людину. Тільки б устигнути...
...Піднявши заклякле від холоду тіло, вони почули слабкий стогін...
Медикам удалося повернути Ігоря Берладіна до життя. Багато в чому завдяки рішучості й професіоналізму міліціонерів. Петра Пахуту і Володимира Филиповського за вмілі дії під час розкриття тяжкого злочину і затримання злочинців наказом МВС України нагороджено нагрудним знаком МВС України «За бездоганну службу» в Державтоінспекції ІІ ступеня.
Марія ВЛАСЕНКО, начальник відділу Департаменту  ДАІ МВС України.