Учора на виборах президента Республіки Корея, за попередніми даними, перемогу здобув представник правлячої Демократичної партії нового тисячоліття Ро Му Хен.

На найвищий пост претендували сім кандидатів, проте реальне суперництво розгорнулося між демократом Ро Му Хеном і консерватором Лі Хве Чаном. А оскільки вибори проходили за умов ускладнення ситуації на Корейському півострові, перевага до кандидатів визначалася ставленням виборців до КНДР. Так, Ро Му Хен оголосив про бажання продовжити переговорний процес із Пхеньяном. А Лі Хве Чан навпаки — виступав за жорсткішу лінію. Щодо перспектив економічного розвитку країни, то програми обох кандидатів були схожі. Вони пообіцяли змінити шестиденний робочий тиждень на п’ятиденний, а також запропонували розширити соціальний захист людей, котрі перебувають за межею бідності.
Цікаво, що під час виборчої кампанії розгорнулася полеміка, де бути столиці. Ро Му Хен запропонував перенести її до Теджона, що сприяло б розвиткові регіонів. Його опонент виступав проти цієї ідеї.
Виборці вислухали всіх і зробили свій вибір. Тепер слово — за переможцем.