45 років тому розпочалося спорудження на Поділлі першого велета електротехнічної промисловості СРСР — заводу трансформаторних підстанцій. Проект передбачав введення у дію 63,3 тис. кв. метрів усіх критих споруд і випуск сумарної продукції на 632 млрд. крб. І вже через рік паралельно зі спорудженням підприємства вели монтаж устаткування. 10 березня 1959 року зварник Михайло Семенюк, слюсарі-складальники Дмитро Лісовий, Антон Марачковський, Віталій Маркович та Борис Якушев зібрали першу заводську продукцію — високовольтний роз’єднувач.

Уже через десять років Хмельницький завод трансформаторних підстанцій (ХЗТП) став центровим на промисловій карті області, до його показників була прикута увага основних фігур партійно-радянських органів. 16 лютого 1976 року Указом Президії Верховної Ради СРСР підприємство було нагороджене орденом Трудового Червоного Прапора. Вже на той час продукцію ХЗТП постачали не тільки у різні куточки Союзу, а й за кордон — в Індію, В’єтнам, на Кубу.
У 1994 році виробниче об’єднання «Укрелектроапарат» перетворюється з державного підприємства на відкрите акціонерне товариство. Приватизація розпочиналася під час економічної кризи. Однак підприємство не зупинилося. У складних умовах постачання і збуту, відсутності обігових коштів трансформаторники таки вистояли, утримали свого економічного човна. І у цьому насамперед заслуга голови правління ВАТ і водночас генерального директора — Михайла Кирпиченка та його команди.