З нового року в Криму буде впроваджено єдину інформаційну систему автоматизованого обліку комунальних платежів.
Замість біганини по різних касах підприємств  — постачальників тепла, кожне з яких нині має власні розрахункові системи, абоненти оплачуватимуть усі види послуг в координованих Кримським республіканським розрахунковим центром єдиних платіжних офісах, розташованих у зручних для населення місцях, де прийом і обробка всіх комунальних оплат здійснюватиметься за уніфікованим кодом, адекватним адресі абонента.
Використавши досвід Волинської, Одеської, Харківської та інших областей України, де ця схема вже працює, Мінекономіки автономії переконане, що нова система «гарантує прозорість фінансових потоків, прискорення міжбанківських розрахунків, високу якість обслуговування, достовірність інформації про оплачені послуги, швидкість перерахунків у разі зміни тарифів».
Значно спроститься втомлива нині процедура отримання різних довідок і виписок для населення, інформація про точні суми отримання комунальних платежів. Нинішня громіздка і незручна технологія їх збору залишиться в минулому, як і численні абонентські книжки, низька культура обслуговування, зволікання з субсидіями, черги в ЖЕКах за отриманням будь-якої інформації... Все, що псує настрій клієнтів і обумовлює слабку активність населення в оплаті послуг.
Впроваджувачі єдиної системи сподіваються, що відійдуть у небуття і вічні проблеми та непорозуміння з невідповідністю адрес, прописок, площ, кількості проживаючих, різних пільг, змін тарифів, які так ускладнюють процес нарахування і обліку відповідних платежів.
Банки та інші кредитні заклади вже почали боротьбу за право участі в створюваному республіканському розрахунковому центрі, яке визначить тендер. Впровадження прогресивної справи обійдеться без використання бюджетних коштів.
Крим.