Президент Фінляндії Тар’я Халонен стала одною з перших вищих посадових осіб зарубіжних держав, що ведуть переговори з новим керівництвом Китаю. У цій справі вона випередила президента Росії Володимира Путіна, котрий намітив поїздку на грудень.
Неважко здогадатися, що візит становить величезний інтерес для всього Європейського союзу. Тар’я Халонен зустрічається з провідними лідерами Піднебесної, однак у день початку візиту все ще не було ясно, чи відбудеться розмова з новообраним генеральним секретарем Комуністичної партії Китаю Ху Цзіньтао. Ярмо Віїнанен, радник Тар’ї Халонен, заявив, що у Фінляндії розуміють високу міру зайнятості нового генсека, але все-таки сподіваються на те, що зустріч відбудеться.
У цій поїздці на Схід беруть участь не тільки міністр закордонних справ Ерккі Туоміоя, глава відомства транспорту і зв’язку Кіммо Сасі, а й велика група бізнесменів. Показово, що серед них є керівники відомих фінських концернів «Нокіа» Йорма Олліла й «УПМ Кюммнене» Юха Ніємеля. Це говорить про те, що фінська сторона постарається збільшити продаж на китайському ринку мобільних телефонів і фінського паперу.
 
Гельсінкі.