З  січня наступного року на візах, що видаватимуться для в’їзду до Німеччини, обов’язково повинні бути фотографії.

Про це заявив у вівторок міністр внутрішніх справ ФРН Отто Шилі. Таким чином, повідомляє «Німецька хвиля», практично неможливо стане підробити візи на в’їзд до ФРН, наголосив глава німецького МВС. Нині триває перевірка необхідності включення до віз інформації про біометричні дані особи. Йдеться насамперд про відбитки пальців та структуру зіниці ока. Фотографії друкуватимуться на візи струменевим принтером. Тож спроби підробити документи призводитимуть до їх руйнування. Крім того, наголосив Отто Шилі, фотографії вноситимуть до комп’ютерного файла центрального реєстру іноземців.

Німеччина стане першою країною Євросоюзу, яка перейде на візи нового типу. Саме за ініціативою ФРН країни—члени ЄС зобов’язалися впродовж наступних п’яти років запровадити візи з фотографіями єдиного зразка. За словами Отто Шилі, Німеччина надалі активно діятиме також у напрямі створення єдиного європейського візового файла.

Щороку на в’їзд до держав Європейського союзу видається шість з половиною мільйонів віз. 2,5 мільйона з них видають представництва ФРН за кордоном.