Тбіліський окружний суд виніс рішення про публічне спростування тверджень голови міжнародного товариства «Сталін» Григола Оніані про самозванство онука Сталіна — Євгена Джугашвілі.

Скандал спалахнув торік, коли Оніані, який заснував аж три організації імені Йосипа Сталіна, в інтерв’ю одній із грузинських газет заявив, що колишній полковник Радянської Армії, котрий нині мешкає в Тбілісі і є керівником іще однієї «сталінської» організації, Євген Джугашвілі насправді не онук Сталіна, а самозванець. До того ж на прізвище... Рабинович. Ім’я «самозванця» Оніані вирішив не змінювати. Але мало не «мамою поклявся», що може довести це документально.
Мало того, згідно із заявою Оніані, Євген Рабинович отримав спеціальне завдання від сіоністських кіл видати себе за онука Сталіна з метою дискредитувати ім’я «вождя народів». Джугашвілі відреагував цілком конкретно, назвавши обвинувача і конкурента в комуністичному русі «хворим на голову». Але до суду все-таки подав. Хоча й сказав, що «судитися з Григолом Оніані було принизливо, однак пройти через це довелося».
Проте рішенням суду Джугашвілі задоволений не сповна. Він хотів підкріпити прояснення свого родоводу моральною компенсацією в 50 тисяч ларі (25 тисяч доларів), але суд цієї вимоги не задовольнив. Не вдоволений і Григол Оніані, який має намір оскаржити вирок у Верховному Суді Грузії і довести, що Джугашвілі — все-таки Рабинович.
 
Тбілісі.