Добрі господині до свята завше печуть пироги. Отож і яворівські поштарі зустрічали професійне свято — День зв’язку — з піснею і фірмовими пирогами, тортами. Це було не просто частування, а конкурс майстринь. Він показав: хто добре працює і любить свою нелегку поштарську ношу, у того і рука легка, і голос чистий.

А найперша пісня — від Ірини Матвіїв, начальника Яворівського вузла зв’язку. У роботі і спілкуванні з колегами вона сповідує принцип: назва району — як власне прізвище. А звідси — і неписаний кодекс честі, котрий велить за найскрутніших обставин робити добро для людей. Яворівські поштарі самі люблять читати і... творити. Ірина, приміром, — автор гімну поштовиків, музику до якого написав її чоловік — музикант Олег Матвіїв. У святковому концерті лунала ще одна «фірмова» пісня «Поштарська доля». На її створення Ірину Іванівну надихнула зустріч із жінкою, котра чекає від доньки листів і тужить, бо вісточка десь забарилася...
До сільських листонош, які з важкою ношею за будь-якої погоди долають довгу дорогу до кожної домівки, — на Яворівщині особлива увага. Зарплата в них скромна, та принаймні для багатодітних родин Ірина Іванівна завше викроює допомогу, залучає доброчинців із числа газетярів. І цього разу багатодітні родини листонош Марії Явної (11 дітей), Дарії Ващишин (11 дітей), Ганни Марків (9 дітей) отримали подарунки.
Про Ганну Марків нещодано йшлося в одному з випусків «Сім’ї». Газета згадала і найактивнішу читачку, котрій ця листоноша приносить газети, — 82-річну Галину Ненеку. Галина Миколаївна приїхала із села на зустріч із поштовиками й журналістами на... велосипеді. Вийшла на сцену, повідомила, що газету «Голос України» вона вже передплатила, і заспівала дзвінким молодим голосом «Ой хмелю, мій хмелю...».
Не була до кінця свята, — вручила мені торбину червонобоких яблук із власного саду і поквапилася до велосипеда, бо вдома чекають двоє корів.
Додамо, що саме Яворівський район стабільно утримує першість з передплати на друковані ЗМІ. Начальника районного вузла зв’язку Ірину Матвіїв нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів за високі показники в роботі.
З роси і води вам, колеги...