Як ефективніше регулювати діяльність монополій, обговорили члени депутатської групи «Європейський вибір» під час робочої зустрічі з керівництвом Антимонопольного комітету України.
І народні депутати, і члени АМК визнали за доцільне внести низку законодавчих змін з питань захисту конкуренції на продовольчих ринках у паливно-енергетичному комплексі, на залізничному транспорті.
Найбільше зацікавлення народні обранці виявили до результатів розслідування справ, пов’язаних зі зловживаннями монопольним становищем з боку «Укрспец’юсту», бездіяльністю Одеського міськвиконкому, фальсифікацією грузинських вин відомих марок, монополізацією на ринку знезараження експортних зернових вантажів тощо.
За словами голови АМК Олексія Костусєва, його відомство зосереджує головні зусилля на розслідуванні справ, які зачіпають сьогодні інтереси мільйонів людей, тому сподівання на підтримку народних депутатів і виправдані, і зрозумілі.
Такі розслідування, окрім усього, мають неабиякий економічний ефект. Приміром, за два останні роки перерахунки внаслідок надання споживачам неякісних житлово-комунальних послуг уже сягнули 650 мільйонів гривень.