Студенти та педагоги Ужгородського коледжу культури і мистецтв уже з перших днів війни, що зрежисерована й активно підтримується сусідом-агресором на Донбасі, активно долучилися до допомоги українським бійцям, котрі стоять на захисті рубежів нашої держави. Бо й справді, не можна мовчати музам, коли говорять гармати.
— Звісно, в зону бойових дій наші студенти поїхати не можуть, тож скористалися нагодою й відвідали поранених учасників АТО, які перебувають на лікуванні та реабілітації у Мукачівському військовому шпиталі, — розповіла директор коледжу Наталія Шетеля. — Для них вони підготували концерт, в основу якого лягли українські пісні: козацькі та січових стрільців. Мужнім захисникам Вітчизни подарували книги та періодику, їх пригостили тістечками, спеченими студентками коледжу. Окрім цього воїнам вручили певну суму грошей, пожертвуваних студентами, профкомом та педколективом закладу, а також закупили термобілизну на 4,5 тисячі гривень. Для воїнів 15-ї бригади із Закарпаття студентки під опікою викладача Віри Кучмаш сплели вовняні шкарпетки, шарфи та балаклави.
«Ваш концерт підняв нам настрій і бойовий дух, — сказав лейтенант Андрій Ткачов із Дніпропетровська. — Як тільки підлікуємося, знову повернемось на фронт».
Це не перша доброчинна акція, в якій беруть участь студенти мистецьких закладів краю — вже згадуваного коледжу, музичного училища імені Дезидерія Задора, коледжу прикладного мистецтва та Закарпатського художнього інституту імені Адальберта Ерделі. У День Гідності та Свободи в Ужгороді відбувся благодійний мистецький захід «Творча молодь Закарпаття — захисникам Вітчизни». На виставку-продаж було представлено творчі роботи студентів, а кошти, виручені від реалізації картин, спрямовано на потреби 128-ї гірсько-піхотної бригади, у складі якої воюють закарпатці. Студенти коледжу культури і мистецтв виконали для поранених повстанські пісні, зокрема, добре відому ще з часів Карпатської України «Пливе кача по Тисині», а хореографічний колектив — композицію «Гайдамаки». Емоційною кульмінацією концерту стала пісня «Покаяння» у виконанні викладача коледжу Маріанни Сухолової.
Студенти коледжу також показали новорічну казку «Як їжачок зустрічав Новий рік» для дітей-переселенців зі сходу та тих, чиї батьки воюють в АТО.
— Як і вся наша держава, коледж переживає не найкращі часи, — ділиться пані Наталія. — Та, попри все, дбаємо і про зміцнення навчально-матеріальної бази, економлячи при цьому на енергоносіях. У приміщеннях коледжу та гуртожитку встановлено термозберігаючі вікна й двері, енергозберігаючі лампи освітлення тощо. Натомість отримали можливість придбати цифрове піаніно, акордеони, баяни, трубу, мультимедійне обладнання та нові комп’ютери, облаштувати актовий, театральний та три хореографічні зали, замінити підлогу в навчальному корпусі, придбати сценічні костюми.