Швидке розмішування уповільнює варіння. Розмішуйте соуси, супи повільними, круговими рухами, розширюючи кола.
 Щоб жир під час смаження менше розбризкувався, посипте сковорідку сіллю.
 Зелень та овочі зберігають колір, якщо у воду, в якій вони варяться, покласти щіпку питної соди.
 Щоб варене м’ясо було соковите, його занурюють у киплячу воду, яка має злегка закривати його. Воду з м’ясом доводять до кипіння, після чого, зменшивши вогонь, продовжують варити за ледь помітного кипіння до цілковитої готовності.
 Немолода яловичина стане ніжніша та легко увариться, якщо її спочатку натерти сухою гірчицею. А через кілька годин, перед варінням, м’ясо миють у холодній воді.
 Якщо ви запікаєте м’ясо в духовці, поливайте його лише гарячою водою чи бульйоном. Від холодної води воно стає жорстким.
 Печінка буде дуже смачна, якщо її перед тим, як смажити, потримати дві-три години в молоці.
 Щоб відбивне м’ясо було м’яке, намажте його сумішшю оцту й олії та залиште так на одну-дві години, після чого запечіть.