Львівським вогнеборцям вдалося запобігти вибуху пасажирського автобуса на одній із найвелелюдніших вулиць міста. Машина спалахнула просто під час руху... На щастя, пасажирів у салоні не було.
Коли до місця події прибула пожежна бригада, полум’я повністю охопило моторний відсік автобуса, частину салону і впритул наблизилося до газових балонів. Зважаючи на те, що він зупинився поблизу школи, наслідки вибуху могли бути катастрофічні.
Причиною надзвичайної події стало коротке замикання несправної електропроводки автобуса. Як свідчить статистика, практично кожне друге загоряння транспортних засобів у Львівській області (а нині зареєстровано 108 випадків) відбувається через коротке замикання електроустаткування.
Центр протипожежної пропаганди Державного департаменту пожежної безпеки МВС України.
* * *
До речі, в українців є можливість частково убезпечити себе фінансово від наслідків загорянь. Послуга ця, з’ясувалося, у нашій державі доволі популярна. «Українська пожежно-страхова компанія», яка невдовзі святкуватиме десятиріччя, з початку нинішнього року уклала більш як 86 тисяч договорів страхування з суб’єктами підприємницької діяльності та майже 863 тисячі — з громадянами.