30—31 жовтня відбувся робочий візит до Одеської області президента Республіки Молдова Володимира Вороніна. Протягом двох днів молдовська й українська сторони, а останню представляли віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко та голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, розглянули питання прикордонного співробітництва в економічній та гуманітарній сферах, низку проблем, розв’язання яких потребує спільних зусиль.
Президент Молдови відвідав місця компактного проживання представників молдовського етносу та деякі підприємства області. У селі Крутоярівка та селищі Сергіївка він, зокрема, ознайомився з діяльністю закладів освіти, культури, охорони здоров’я. Йшла мова і про шляхи відродження колишньої слави Сергіївської курортно-санаторної зони, в минулому забудованої молдованами. Для її повнокровного функціонування парламенти обох країн уже створили надійне правове підгрунтя, тепер слово за виконавчими структурами та фахівцями країн-сусідів.
Між Одеським регіоном і Республікою Молдова підписано протокол про взаємовигідне співробітництво у сферах економіки, охорони здоров’я, освіти й екології. Вирішено також розробити міждержавну програму з охорони Дністра, повідомляє наш власний кореспондент Георгій ВОРОТНЮК.