Футбол. Кубок країни. 1/8 фіналу.
19 жовтня. «Оболонь» (Київ) — «Металург» (Донецьк). 0:1. 2 500 глядачів. Гол: Яксманицький, 63.
«Шахтар» (Донецьк) — «Електрон» (Ромни). 4:0. 10 000. Воробей, 7, 30, Ндіайє, 19, Зубов, 44 — Брагінець, 22.
«Явір» (Краснопілля) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 0:3. 4 000. Кравченко, 3, Задорожний, 32, Назаренко, 73. На 36-й хвилині Теркулов («Я») не реалізував пенальті.
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Арсенал» (Харків). 1:0. 8 000. Мусолітін, 45.
«Ворскла» (Полтава) — «Нафком-Академія» (Ірпінь). 3:2. 4 700. Бессараб, 44, Шевцов, 73, 97 — Мозговий, 18, Левченко, 49.
«Волинь» (Луцьк) — «Красилів». 3:0. 6 000. Сачко, 7, Алієв, 43, Сіанкам, 79.
«Динамо» (Київ) — «Сталь» (Алчевськ). 2:0. 1 000. Шацьких, 34, Рінкон, 62. Склад «Динамо»: Шовковський, Дмитрулін, Белькевич, Каддурі, Рінкон, Шацьких (Мелащенко, 78), Гіоане, Леандро (Чернат, 59), Гавранчич, Саблич, Леко.
20 жовтня. «Арсенал» (Київ) — «Сокіл» (Золочів). 4:0. 2 000. Клименко, 53, Окодува, 60, 79, 90.
Ми з вами пережили неприємний період, коли через епідемію травм із боротьби вибували футболісти провідних клубів. Що негативно позначилося на виступах і збірної, і цих клубів у єврозмаганнях. Тепер, не дай Боже наврочити, спостерігається зворотний процес. Зіграв за «Кривбас» нападник національної команди Мусолітін і відзначився ще й переможним м’ячем.
Ще один «збірник» — Дмитрулін — провів повний матч за динамівців. У складі столичного клубу з’явився і його капітан Белькевич. Це також приємно. До речі, в матчі зі «Сталлю» Олексій Михайличенко, отримавши поповнення із тих, хто одужав, дав можливість відпочити кільком гравцям, котрі мали велике навантаження останнім часом, — Реві, Хацкевичу, Гусіну, Боднару, Радченку.
На цьому етапі змагання несподіванок не сталося. Перевагу мали досвідченіші колективи. Вони й продовжать боротьбу за приз.
Сьогодні на черговому засіданні ПФЛ відбудеться жеребкування пар матчів 1/4 фіналу. Посіяні — «Шахтар», «Динамо», «Металург» (Донецьк) та «Дніпро», не посіяні — «Арсенал» (Київ), «Кривбас», «Ворскла» і «Волинь». Чвертьфінальні поєдинки відбудуться 16 і 24 листопада.
А поки що наша увага — до подій у Лізі чемпіонів. Сьогодні після обіду до Києва з Роттердама прилітає «Фейєноорд», з яким «Динамо» завтра зіграє матч четвертого туру. Початок матчу на НСК «Олімпійський» о 21.45.
Роттердамці в останньому матчі чемпіонату Нідерландів зіграли внічию (1:1) на полі клубу «Віттес». У складі гостей відсутні кілька травмованих виконавців. Але найбільша втрата — форвард П’єр ван Хойндонк, котрий у зустрічі з «Аяксом» зламав ногу.
Гості планують сьогодні з 19.00 потренуватися на полі «Олімпійського». За півгодини до цього у прес-центрі стадіону з журналістами спілкуватиметься наставник «Фейєноорда» Берт ван Марвійк.
А Олексій Михайличенко, як повідомив нашому кореспондентові керівник прес-служби ФК «Динамо» (Київ) Сергій Полховський, призначив побачення представникам ЗМІ на 11.00 у прес-комплексі клубу. Після цього відбудеться акредитація журналістів.
Інші суперники динамівців у групі Е Ліги чемпіонів так зіграли у чергових матчах своїх національних чемпіонатів: Італія. «Інтер» — «Ювентус». 1:1. Англія. «Блекберн» — «Ньюкасл». 5:2.
Протасов отримав підвищення
Колишнього форварда київського «Динамо» і збірної країни Олега Протасова, котрий давно вже мешкає у Греції, призначено помічником тренера елітного клубу «Олімпіакос» (Пірей). Тиждень тому його керівництво звільнило з роботи за низькі показники команди в чемпіонаті Такіса Лемоніса. Його посаду передали колишньому наставникові грецької «молодіжки» Яннісові Коллісу. А той, у свою чергу, вибрав Протасова, який працював в «Олімпіакосі» скаутом і викладав у клубній академії. Свого часу, коли цей клуб тренував Олег Блохін, Протасов разом із Геннадієм Литовченком грав у ньому.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.