Учена рада Кам’янець-Подільського державного педагогічного університету одностайно ухвалила повернути вузу статус класичного та надати  йому ім’я Івана Огієнка.
Раду було заплановано... понад десятиліття тому. Тоді, біля витоків незалежності України, тільки починали піднімати на щит імена велетів національного духу. Був серед них і Іван Огієнко, він же митрополит, міністр освіти й віросповідань Української Народної Республіки, фундатор і перший ректор Кам’янець-Подільського українського державного університету, відкритого в місті 2 жовтня буремного 1918 року. Радянська влада університет Огієнка перевела в статус інституту народної освіти вже в 1920-му. А сам всесвітньо відомий богослов, мовознавець, культуролог і патріот мусив залишити рідну землю, щоб до кінця своїх днів працювати на благо Батьківщини далеко за океаном.
Сьогодні у вузі працюють 266 викладачів, серед яких — 27 докторів і 170 кандидатів наук. Нинішнього навчального року завдяки зусиллям ректора Олександра Завальнюка до шести факультетів додалося ще три. Тож вуз готує тепер фахівців із 26 спеціальностей.
 
Хмельницька область.