Федерація профспілок Хмельницької області звернулася до профспілкових організацій регіону та його мешканців із закликом бути рішучими в розбудові своєї держави. 

У зверненні, зокрема, зазначається, що профспілки з розумінням сприйняли визначені Президентом України як пріоритетні завдання вирішення нагальних соціальних проблем. Разом з тим у зверненні наголошується на необхідності зробити все, щоб добрі наміри владних структур не залишилися черговою декларацією.

Ця профспілкова структура підтримує дієві заходи, спрямовані на подолання бідності, а також застерігає органи законодавчої та виконавчої влади від необережних кроків під час адміністративно-територіальної реформи.

— Попередній досвід укрупнення районів свідчить, що під час таких реформ люди ще більше віддаляються від влади, управління територіями погіршується, колишні райцентри і райони занепадають, а чиновницька рать зростає, — зазначено в листі, підписаному головою Федерації профспілок області Г. Харьковським.

— Простих людей мало цікавить, яка буде держава: президентсько-парламентська чи парламентсько-президентська, — підкреслюють активісти профспілки. — Головне, щоб була суверенна і незалежна, демократична, соціальна і правова, в якій усі мали б можливість заробляти собі на життя працею, а право на вчасне одержання винагороди за працю захищалося законом, щоб молодь мала майбутнє, а ветерани — забезпечену старість.

Саме до розбудови такої держави закликає у своєму зверненні Федерація профспілок Хмельницької області.