У «Голосі України» від 20.06.2002 р. кореспондент Віра Шпильова у критичному матеріалі «Поліклінічне підприємництво» гостро критикує міські поліклініки за платні медичні огляди для тих, хто влаштовується на роботу. Об’єктивно проаналізовано ситуацію із забезпеченням медикаментами. Прикро, що завідувач відділу охорони здоров’я у неприпустимій формі відреагував на зауваження кореспондента газети.
Виходячи із викладеного, повідомляємо, що у складанні вартості медичних оглядів було допущено помилки, лікарі до цього питання підходили без індивідуального аналізу того, ким працюватиме людина. Завідувач відділу охорони здоров’я не затвердив єдиного реєстру про проведення медоглядів, тому й виникла ця ситуація.
Завідувач відділу охорони здоров’я отримав адміністративне стягнення за те, що не контролював питання надання платних послуг, а також за нетактовне поводження з кореспондентом.
Платні медичні огляди проводять згідно з законодавством, і їх вартість сьогодні — 13 гривень.
Прикро, але факт: забезпечити 100 відсотків хворих необхідними медикаментами немає фінансової змоги. За потреби 19 мільйонів гривень бюджет медицини міста становить лише 8 мільйонів 500 тисяч гривень. Але багато робиться, щоб малозабезпечені верстви населення могли лікуватися. За бюджетні кошти безкоштовно забезпечуються інсуліном хворі на діабет, оплачуються пільгові рецепти. Міська влада вживає заходів, щоб у лікарнях без перебою були спирт, вата, марля.
Ми робимо все можливе, щоб наблизити медицину до людей. Створюються лікарські амбулаторії, для надання консультативної допомоги підліткам відкрито «Дружню клініку для молоді».
Олександр МАЗУРЧАК, міський голова Кам’янця-Подільського.