22 вересня вибори депутатів до Верховної Ради Криму пройдуть тільки в двох округах — № 25 і № 30, замість трьох, як було прийнято.
Виборчком автономії відмінив повторні вибори по 98-му округу, зареєструвавши депутатом ВР АРК Федора Адаменя, котрий у день голосування 31 березня набрав найбільшу кількість голосів і значно випередив своїх конкурентів, але суд Залізничного району визнав тоді вибори недійсними. Апеляційний суд автономії це рішення райсуду відмінив.
А ось окружна комісія № 25, яку за симпатії до кандидатів-комуністів на весняних виборах і за те, що не виконала тоді жодного судового рішення, прозвали «одіозною», відзначилася й нині. Вже у новому складі на своєму засіданні постановила не виконувати рішення суду Центрального району Сімферополя від 9 вересня, яким її зобов’язано зняти з реєстрації кандидата в депутати Михайла Бахарєва. Опонент-кандидат цього округу Олег Єрмоленко звинуватив його в порушенні умов і термінів передвиборчої агітації.
Члени 25-го окружкому постановили прийняти рішення суду до відома. Як зауважують юристи, в окружкомі переконані, що їхня ухвала вище Закону. Насправді самі вийшли за його межі і стануть об’єктом судового розгляду. Адже згідно з Конституцією будь-яке судове рішення є обов’язковим до виконання.
Крим.