Народний депутат Юлій Іоффе сподівається розв’язати проблеми Рубежанського ВАТ «Фарбник». Ситуація на підприємстві складна. З одного боку, вочевидь спостерігається динаміка росту виробництва. Якщо в першому кварталі нинішнього року «Фарбник» випустив продукції на 200 тис. грн., то лише в серпні — на 600 тис. грн. Більш як удвічі збільшився виробничий план і на вересень — 1600 тис. грн. Завдяки цьому відкрито додатково 300 робочих місць.
Новий стратегічний партнер уже вклав у виробництво колишнього велета лакофарбової промисловості 7 млн. грн. Але цих коштів замало. Потрібні додаткові інвестиції. Однак у Кабінеті Міністрів загубилося рішення про виключення «Фарбника» із списку стратегічних, і це загальмувало фінансові вливання. Інвестори вважають, що вкладення коштів — це швидше за все безоплатна допомога державі, а не конкретно виробництву. Такий стан справ їх не влаштовує.
Юлій Іоффе, ознайомившись з нагальними проблемами на «Фарбнику», пообіцяв розібратися у цій справі, але поставив умову: підприємство розпочне виплачувати борги із зарплати.