Ранкове і денне засідання 13 вересня

Після оголошення запитів народних депутатів сесія розпочала роботу з порядку денного. На вимогу трьох фракцій — КПУ, СПУ, Блоку Юлії Тимошенко слово було надано народному депутату Івану Бокію, який від імені опозиції висловив протест проти рішення суду Шевченківського району міста Києва, що заборонив проведення акцій 16 вересня на Європейській площі столиці та перенесення їх на аеродром «Чайка».
Парламентарії обговорили проект закону про внесення змін до Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів та фонограм».
Відзначаючи позитивні моменти законопроекту, який ставить заслін перед проникненням на український ринок низькоякісної продукції та захищає авторські права, народні депутати одночасно звернули увагу на те, що новий закон у разі його прийняття сприятиме монополізації розповсюдження компакт-дисків та обмежить роздрібну торгівлю ними. Таким чином створюватимуться умови для нелегального виготовлення «інтелектуального самогону» та його продажу.
Всебічно і детально обговорено проект закону про похоронну справу.
Заступник державного секретаря Міністерства аграрної політики України Роман Шмідт доповів народним депутатам основні положення законопроекту про сільськогосподарську дорадчу діяльність.
Наступного тижня народні депутати працюватимуть у комітетах та округах.