Юлія Тимошенко, Олександр Мороз, Петро Симоненко провели привселюдні зустрічі з партійними активами і протестно налаштованими громадянами у восьми областях України і до 16 вересня планують охопити майже всі регіони. Найближчим часом їх чекають у Полтаві, Харкові, Вінниці, Хмельницькому та інших областях. Про це було заявлено в кулуарах Верховної Ради на прес-конференції, проведеній за результатами поїздок лідерів опозиції в регіони.

Вони зупинилися на інформаційній блокаді та попередили про можливі провокації під час подальших заходів у рамках акції «Україна без Кучми». З огляду на це усі троє підписали депутатське звернення до голови Держкомітету з інформаційної політики Івана Чижа та депутатський запит до Прем’єр-міністра Анатолія Кінаха і керівників правоохоронних органів. Від своїх людей опозиція провокацій не боїться. «Наші — не психічно хворі і знають, чого вимагають», — наголосив Олександр Мороз.
За словами лідерів опозиції, на кожній зустрічі в регіонах вони бачили перед собою від 8 до 15 тисяч громадян. Скільки прийде у пік акції — 16 вересня, їм невідомо, адже, як сказала Юлія Тимошенко, рознарядки щодо кількості не доводили, вона залежить від свідомості громадян. Головне, що люди будуть на площах усіх регіонів, запевнили організатори акції, а один із них навіть зіронізував, мовляв, масовість буде забезпечена і за рахунок правоохоронців у цивільному, яких загалом, за попередніми даними, влада має залучити до 35 тисяч осіб. Чи приєднається до цих акцій «Наша Україна»? Юлія Тимошенко зауважила, що її представники входять до координаційних штабів акції на місцях, є там дуже активними, і в цьому питанні залишилося визначитися лише головному «нашеукраїнцю» Віктору Ющенку.
Відповідаючи на запитання журналістів, лідери опозиції запевнили, що «відпрацьовано чіткий план дій для кожної області», але детально зупинятися на цьому плані не побажали, посилаючись на протидію влади.