У першому півріччі реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України зріс приблизно на чотири відсотки. При цьому продовжувався спад інфляції. Такі дані навели в представництві Міжнародного валютного фонду (МВФ).

За даними Державного комітету статистики, реальний ВВП у січні—червні 2002 р., порівняно з відповідним періодом минулого року, становив 104,3 відсотка.
Більш як на 500 млн. доларів підвищилися валові резерви НБУ, і на сьогодні вони становлять 3,7 млрд. доларів.
У прийнятому Верховною Радою бюджеті на цей рік було розширено низку пільг, на які просто не було коштів. Це негативно вплине на фінансовий стан підприємств, які надають комунальні послуги. Заборгованість відшкодування ПДВ не зменшилася, внаслідок чого завдається шкода конкурентоспроможності експорту. Недонадходження коштів від приватизації призведе до значного скорочення витрат бюджету.
У повідомленні МВФ також сказано, що пакет структурних заходів у фіскальній сфері, які були розроблені урядом України і підтримані МВФ, повинен забезпечити розв`язання цих проблем.
Крім того, у МВФ зазначили, що уряд і Верховна Рада України не змогли вжити ключових заходів. МВФ не має на сьогодні можливості завершити перегляд програми в рамках угоди про механізм розширеного фінансування (EFF), термін дії якої закінчується 3 вересня 2002 року.