Так називається літературний конкурс, який триватиме з 2 вересня по 30 листопада 2002 року. Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» проведе його серед школярів віком від 10 до 17 років. Творче змагання має дві номінації: «Пошта майбутнього» та «Якби керівником пошти був я». Конкурсний твір першої повинен відображати творчі уявлення авторів про роботу пошти в майбутньому, незвичайні послуги, надсучасні технології, технічні засоби і способи передачі інформації, пересилання листів тощо. У роботах другої номінації потрібно відобразити (можна на прикладі різноманітних життєвих і виробничих ситуацій) риси характеру, організаторські і професійні здібності керівника пошти майбутнього, його вміння забезпечувати успішну діяльність очолюваної ним організації. Обсяг кожного твору не повинен перевищувати 300 слів.

Для переможців встановлено шість призових нагород — по три на кожну номінацію. Зокрема: перше місце —1000, друге — 500, третє — 300 гривень. Підсумки конкурсу і нагородження переможців плановано здійснити до 15 січня 2003 року.
Надсилаючи конкурсну роботу учасник має вказати свої прізвище, ім’я та по батькові, дату народження (рік, місяць, число), домашню адресу, телефон, ідентифікаційний номер та адресу податкової інспекції, що його видала.
Прес-служба «Укрпошти».